Activitats Extraescolars FabKIDS

A través dels nostres diferents workshops els nens i joves aprenen realitzant diferents projectes que involucren la fabricació digital i la programació.


Què és FabKIDS?

FabKids és un projecte educatiu que té com a objectiu despertar l’interès dels més joves per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques a través d’un aprenentatge molt pràctic posant mans a l’obra per inventar, fabricar i innovar.

Més info

Objectius

El nostre objectiu és despertar l’esperit creatiu i emprenedor dels nens mitjançant la fabricació digital.

» llegir més

Actualment estem vivint una autèntica revolució tecnològica que per primera vegada a la història fa possible que qualsevol individu amb idees i accés a certes tecnologies pugui  materialitzar els seus projectes. Volem posar aquestes tecnologies a l’abast de tothom i reivindicar el rol actiu que cadascú dels nostres infants pot tenir en aquest nou ecosistema, despertar la seva curiositat i concienciar-los que tot el que ens envolta no ens ve donat perquè nosaltres com a consumidors en fem ús i res més, sinó que nosaltres mateixos podem contribuir a millorar el que ens envolta o crear nous productes, serveis, eines, etc, per millorar certes coses que ens pugui semblar que no funcionen bé o crear-ne de noves. Només és possible arribar a aquest punt si despertem la curiositat dels nens i els ajudem a descubrir les seves inquietuds, per tal de trobar en cada cas quina és la idea sobre la qual els pot resultar interessant treballar, i guiar-los per tal de construir alguna cosa a partir d’aquesta idea. En aquest camí cap a la creació els nens se n’adonen que necessiten de certs aprenentatges per poder dur a terme els seus projectes: electricitat, geometria, principis físics… I aquesta serà la millor manera d’adquirir aquests coneixements: sentint la necessitat i per tant entenent quin és el valor pràctic d’aquests aprenentatges. Projectes realitzats en vàries escoles d’arreu del món posen de manifest els beneficis d’aquesta metodologia no només pels aprenentatges que comporta sinó pel sentiment d’autoconfiança que es genera quan els nens se senten capaços de crear alguna cosa per ells mateixos.

» llegir menys

Què fem?

Els nostres petits makers s’enfronen a reptes que hauran de resoldre amb la posada en pràctica dels coneixements al voltant de la fabricació digital i la robòtica que adquiriran al FabLab. Els nens treballaran el modelatge en 3D, imprimiran els seus dissenys amb la impressora 3D, aprendran programació per tal de dotar d’intel·ligència els objectes creats, i en definitiva experimentaran amb les possibilitats de totes les eines tecnològiques que posem al seu abast.

Lloc on es realitza

FabLab Terrassa (C.Colom, 1–Escola d’Enginyeria de Terrassa- Edifici TR1– Planta 0)


Inscripció extraescolars

2021-2022

Edat

  • Kids: 9 a 12 anys
  • Teens: 12 a 16 anys

Horari

  • Dilluns / 17:30 a 19:30

Calendari

  • Data d’inici: Dilluns 1 de novembre de 2021
  • Data de finalització: Dilluns 13 de juny de 2022

Preus

  • Quota mensual: 67€ per alumne, per dues hores lectives setmanals. 26 sessions curs complet)
  • Inscripció i quota anual pel material: 45€, que s’abonaran abans d’iniciar el curs per tal de formalitzar la inscripció.

Si hi ha un retrocés en el desenvolupament de la pandèmia i tornéssim a fases restrictives que impedissin l’inici de l’activitat es tornarien els diners de la matrícula. Si el retrocés es dóna durant el curs de la extraescolar passaríem a realitzar activitats on-line que ja tenim preparades

Material

  • És necessari que cada participant porti un ordinador portátil amb capacitat suficient per suportar programes de disseny en 3D. Al llarg del curs es treballaran diferents projectes. La quota de material cubrirà el material necessari per la majoria de projectes, però si hagués algun projecte que l’alumne vol dur a terme i no entri dins el pressupost es consensuarà amb els pares

Aforament màxim de 12 alumnes

  • Ens prenem seriosament les recomanacions de seguretat contra la covid-19. Tenim protocols de treball per evitar contagis
  • Les places s’assignaran per ordre d’inscripció. Si estàs interessat en participar a les primeres extraescolars de FabKids Terrassa et recomanem que ens ho confirmis el més aviat possible per tal de garantir la plaça.

Inscrpció