logo fk

 

A través dels nostres diferents tallers els nens i joves aprenen realitzant diferents projectes que involucren la fabricació digital i la programació.


QUÈ ÉS FABKIDS? FabKids és un projecte educatiu que té com a objectiu despertar l’interès dels més joves per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques a través d’un aprenentatge molt pràctic posant mans a l’obra per inventar, fabricar i innovar. Objectius El nostre objectiu és despertar l’esperit creatiu i emprenedor dels nens mitjançant la fabricació digital. Actualment estem vivint una autèntica revolució tecnològica que per primera vegada a la història fa possible que qualsevol individu amb idees i accés a certes tecnologies pugui  materialitzar els seus projectes. Volem posar aquestes tecnologies a l’abast de tothom i reivindicar el rol actiu que cadascú dels nostres infants pot tenir en aquest nou ecosistema, despertar la seva curiositat i concienciar-los que tot el que ens envolta no ens ve donat perquè nosaltres com a consumidors en fem ús i res més, sinó que nosaltres mateixos podem contribuir a millorar el que ens envolta o crear nous productes, serveis, eines, etc, per millorar certes coses que ens pugui semblar que no funcionen bé o crear-ne de noves. Només és possible arribar a aquest punt si despertem la curiositat dels nens i els ajudem a descubrir les seves inquietuds, per tal de trobar en cada cas quina és la idea sobre la qual els pot resultar interessant treballar, i guiar-los per tal de construir alguna cosa a partir d’aquesta idea. En aquest camí cap a la creació els nens se n’adonen que necessiten de certs aprenentatges per poder dur a terme els seus projectes: electricitat, geometria, principis físics… I aquesta serà la millor manera d’adquirir aquests coneixements: sentint la necessitat i per tant entenent quin és el valor pràctic d’aquests aprenentatges. Projectes realitzats en vàries escoles d’arreu del món posen de manifest els beneficis d’aquesta metodologia no només pels aprenentatges que comporta sinó pel sentiment d’autoconfiança que es genera quan els nens se senten capaços de crear alguna cosa per ells mateixos. Què farem? Els nostres petits makers s’enfrontaran a reptes que hauran de resoldre amb la posada en pràctica dels coneixements al voltant de la fabricació digital que adquiriran al FabLab. Els nens treballaran el modelatge en 3D, imprimiran els seus dissenys amb la impressora 3D, aprendran programació per tal de dotar d’intel·ligència els objectes creats, i en definitiva experimentaran amb les possibilitats de totes les eines tecnològiques que posem al seu abast. Horari De 17:30 a 19:30 en un dia setmanal a convenir (dilluns o dimecres) Calendari Data d’inici: dilluns 5 d’octubre de 2015 Data de finalització: dilluns 20 de juny de 2016 Lloc on es realitza FabLab Terrassa (C.Colom, 1–Escola d’Enginyeria de Terrassa- Edifici TR1– Planta 0) Preus

  • Quota mensual: 73€ per alumne, per dues hores lectives setmanals.
  • Descomptes: els germans gaudiran d’un 10% de descompte.
  • Quota anual pel material: 35€, que s’abonaran abans d’iniciar el curs per tal de formalitzar la inscripció.

Material És necessari que cada nen porti un ordinador portátil amb capacitat suficient per suportar programes de disseny en 3D. Al llarg del curs es treballaran diferents projectes. La quota de material cubrirà el material necessari per la majoria de projectes però sí hi haurà certs projectes pels quals hi haurà un cost extra de material associat. Informarem al respecte abans d’iniciar cada projecte.


Mínim d’alumnes per poder realitzar l’activitat: 12 Les places s’assignaran per ordre d’inscripció. Si estàs interessat en participar a les primeres extraescolars de FabKids Terrassa et recomanem que ens ho confirmis el més aviat possible per tal de garantir la plaça.

INSCRIPCIÓ

fab-kids

fab-teens